Development@Work

Ilperveld 23
2151 LW Nieuw Vennep
Tel: 06-83219170
info@developmentatwork.nl

Persoonlijke Effectiviteit

Een training Inzicht in invloed stelt communicatie en samenwerking centraal. Weet je welke stijl van communiceren jij hebt? Welk effect jij op de ander hebt? Kun je jouw manier van samenwerken aanpassen aan de ander? Weet jij hoe je om kunt gaan met weerstand in een organisatie? Deze training geeft je in een mix van theorie, oefeningen en zelfonderzoek een antwoord op deze vragen. Na de training kun je jouw communicatie met de ander effectiever en flexibel inzetten.

Persoonlijke ontwikkeling
Wat zijn jouw sterke eigenschappen en talenten en hoe zet je die in?
Professionals zetten zichzelf in als instrument. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat jouw sterke en zwakke punten zijn en hoe je die optimaal kunt ontwikkelen. We kunnen gebruik maken van verschillende assessments voor gedrag- en drijfveeranalyse.

Communicatie met de ander
Hoe communiceer je jouw boodschap op een prettige manier?
Niet alleen de inhoud, maar vooral de communicatie daarover bepaalt het succes van een project, of opdracht. Wij geven deelnemers inzicht in de eerste indruk die zij maken en welke communicatie stijl zij laten zien. Wij gebruiken onder meer geweldloze communicatie als model om het contact maken met de ander eenvoudiger en soepeler te laten verlopen.

Omgaan met weerstand in een organisatie
Wat als communicatie tussen jou en de ander niet zo goed loopt?
In alle organisaties ontstaat weerstand bij verandering, hoe groot of klein dan ook. Hoe kun je gebruik maken van de energie die in weerstand zit en zorgen voor een breed draagvlak in de organisatie? Hoe ga je om met lastige situaties of mensen?