Development@Work

Ilperveld 23
2151 LW Nieuw Vennep
Tel: 06-83219170
info@developmentatwork.nl

Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke Effectiviteit stelt communicatie en samenwerking centraal. Dit is belangrijk voor zelfstandige professionals die zichzelf als instrument inzetten bij hun klanten. Weet je welke stijl van communiceren jij hebt? Welk effect jij op de ander hebt? Kun je jouw manier van samenwerken aanpassen aan de ander? Weet jij hoe je om kunt gaan met weerstand in een organisatie? De 3-daagse training Persoonlijke Effectiviteit geeft je in een mix van theorie, oefeningen en zelfonderzoek een antwoord op deze vragen. Na de training kun je jouw communicatie met de ander effectiever en flexibel inzetten.

Dag 1: Persoonlijke ontwikkeling
Wat zijn jouw sterke eigenschappen en talenten en hoe zet je die in?
Interim managers zetten zichzelf in als instrument. Het is dan ook belangrijk dat zij weten wat hun gedragskenmerken zijn en hoe zij deze kunnen inzetten om optimale aansluiting te vinden bij de cliënt. Wij kunnen meerdere modellen voor het vaststellen van een persoonlijk gedragsprofiel gebruiken, waaronder het MDI/DISC model.

Dag 2: Communicatie met de ander
Hoe communiceer je jouw boodschap op een prettige manier?
Niet alleen de inhoud, maar vooral de communicatie daarover bepaalt het succes van een project, of opdracht. Wij geven deelnemers inzicht in de eerste indruk die zij maken en welke communicatie stijl zij laten zien. Wij gebruiken onder meer geweldloze communicatie als model om het contact maken met de ander eenvoudiger en soepeler te laten verlopen.

Dag 3: Omgaan met weerstand in een organisatie
Wat als communicatie tussen jou en de ander niet zo goed loopt?
In alle organisaties ontstaat weerstand bij verandering, hoe groot of klein dan ook. Het thema van de derde trainingsdag gaat met name over welke rol jij als interim manager daarin kunt spelen met jouw communicatieprofiel en -stijl. Daarnaast geven we handvatten hoe je kunt omgaan met weerstand in de organisatie en verschillende mensen.

Duur:     3 dagen
Kosten: EUR 995,= per persoon, ex BTW/ex arrangement